Kwaliteitslabels

Al onze verkoopwaren zijn van hoogstaande kwaliteit. Veelal bezitten zij dan ook beschermde aanduidingen:

DOP, IGP en SGT zijn overkoepelende kwaliteitsaanduidingen, die gelden voor verschillende Italiaanse producten.

DOP staat voor ‘Denominazione di Origine Protetta’ oftewel beschermde herkomstbenaming. De productie en verwerking van de grondstoffen moeten in het gebied plaatsvinden.

IGP staat voor ‘Indicazione Geografica Protetta’, hetgeen een duidelijke indicatie van het herkomstgebied geeft. Het product moet slechts ten dele afkomstig zijn uit het betreffende gebied.

De SGT-aanduiding ‘Specialità Tradizionale Garantita’ geeft, in tegenstelling tot DOP en IGP, geen garantie voor de herkomst, maar wel voor de productiewijze.

 

Wijn

De kwaliteitsaanduiding IGP en IGT staat voor ‘Identificazione Geografica Tipica’, wat aanduidt dat de wijn voor 90% uit een bepaald gebied afkomstig is.

DOC staat voor ‘Denominazione di Origine Controllata’ en geeft aan uit welk gebied bepaalde wijnen moeten komen en welke percentages aan druivenvariëteiten gebruikt mogen worden.

DOCG ‘Denominazione di Origine Controllata e Garantita’ is een wijn die een strengere en uitgebreidere kwaliteitscontrole heeft ondergaan door de Italiaanse overheid.